Снимка: БГНЕС
fallback

Американският щат Флорида съобщи днес за рекордно увеличаване на новозаразените с коронавирус - над 15 000 за изминалото денонощие, предаде Ройтерс.

Oще по темата

Ако Флорида беше страна, то тя щеше да се нареди на четвърто място в света по брой нови случаи на COVID-19 за един ден след САЩ, Бразилия и Индия, отбелязва БТА.

Дневният растеж на случаите вече надмина обявения от която и да е европейска страна в пика на пандемията на Стария континент. Флорида надмина и рекорда на Ню Йорк от 12 847 нови заразени за денонощие, обявен на 10 април, когато мегаполисът беше епицентърът на заразата в САЩ.

В опит да забави разпространението на патогена, губернаторът републиканец Рон де Сантис нареди баровете да затворят, но не последва призивите за носенето на маски на обществени места в щата да бъде обявено за задължително.

Популярна дестинация както сред американските, така и сред чуждестранните туристи, Флорида е дом на морски курорти и тематични паркове, включително "Дисни уърлд", който отново отвори врати вчера. Щатската икономика силно зависи от туризма, а многобройните възрастни жители на Флорида са особено уязвими за коронакризата.

Националният конгрес на Републиканската партия, на който се очаква Доналд Тръмп официално да бъде номиниран за кандидат-президент в изборите на 3 ноември, трябва да се проведе в Джаксънвил, Флорида, в края на август.

Партията премести конгреса в Джаксънвил от Шарлът, Северна Каролина, след битка относно съображенията за сигурност с губернатора демократ Рой Купър.

Флорида е важно политическо бойно поле. На изборите през 2016 г. Тръмп спечели щата с едва 1,2 процента преднина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Знаещ+

преди 3 години

Додо, Додо.... Хайде да ти обясна: В времето, първо расте броят на виросонослителите, после се препълват болниците и чак след това започват да "*** като мухи" и накрая извозват труповете с хладиллни камиони....Понял, ферщейн?

13

Додо

преди 3 години

Доста вирусолози в САЩ обясняват, че това, че броя на т.нар. позитивни тестове расте е добра новина, защото сега е най-благоприятния момент за изграждане на имунитет. Смъртността е паднала драстично и в момента е по-ниска от нивата на ежегодните тип А и Б инфлуенца. Това обаче не се харесва на Ковид-алармистите, които използват вирусът с политически цели.

12

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 3С филтър или без филтър климатичните инсталации са инкубатор за вируси.Единствено инсталациите на самолетите които въртят въздуха през 200градуса пазят от вируса. Всичко останало те заразява на 100%.

fallback