Снимка: БГНЕС
fallback
САЩ регистрираха 1199 нови смъртни случая от коронавирус през последното денонощие, предаде Франс прес, като се позова на данни от университета "Джонс Хопкинс".
 
Броят на смъртните случаи на ден в Съединените щати не бе надхвърлял хиляда от 10 юни, отбелязват от агенцията. Починалите в страната до момента са 127 322, според базирания в Балтимор институт.
 
Регистрираните новозаразени в САЩ през последните 24 часа са 42 528. Заради нарасналия брой на смъртните случаи и заразяванията, много щати, особено в Юга и Запада, отложиха процеса на повторно отваряне.
 
Водещият експерт по инфекциозни болести в САЩ д-р Антъни Фаучи предупреди, че броят на потвърдените случаи на COVID-19 за ден могат да се удвоят. Според д-р Фаучи това може да се случи, ако американците не предприемат мерки и не спазват протиевоепидемичните мерки. Той заяви пред Сената, че сегашният брой от 40 000 нови случаи на ден може да стигне 100 000. 
 
Д-р Фаучи има опасения, че страната се движи в грешната посока, и че обстановката може да се влоши, ако хората не спазват указанията на федералните власти. Сред указанията влизат носене на маски от всички навън, избягване на тълпи от хора и спазване на социална дистанция. САЩ е страната с най-много случаи на COVID-19 в света - около 2 600 000.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Факт

преди 3 години

САЩ са над 300 млн,дали ще намалее населението в резултат на коронавируса?Ха дано,ама надали...

14

Анонимен

преди 3 години

Чистенето продължава.

13

Калигула

преди 3 години

Този университет беше един от участниците в event 201, т.е. само лъжи и измами с холивудски привкус.

fallback