Снимка: БГНЕС
fallback

Още 1,48 млн. американци са попълнили декларации за социални помощи за безработица през изминалата седмица, съобщиха от Министерството на труда в САЩ.

Oще по темата

Тези числа са много по-високи от очакваното от министерството и демонстрират част от последиците от пандемията в страната, предава AFP.

С новите декларации общият брой на безработните в САЩ, след затварянето на бизнеса в страната в средата на март, достига повече от 47,2 млн. души, докато броят на осигурените безработни, които действително получават социални помощи, спадна с до 13,4%, пише „Фокус“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

Статистик

преди 3 години

ужас, в щатите има 47 милиона безработни! от тях 38 милиона са чернокожи. расисти!!!но спокойно: всичките 38 милиона чернокожи безработни са добре осигурени със социални помощи, програми за интеграция, програми за развитие на бизнес идеи, помощи за социално подпомагане и програми за здравно осигуряване. Е, другите бели безработни нямат подобни програми и помощи, но това е америка все-пак. тук всеки се справя сам, и държавата няма задължения за подпомагане на безработни.

67

м дааа

преди 3 години

Нали кмета на Младост си я избраха за промяна и по-добро бъдеще , не успя да вирее и една година, та за какви млади и независими в политиката ми говориш

66

Анонимен

преди 3 години

Ами то и тука ако си закриеш фирмата и държавата започне да плаща на всички работещи в нея по 600 долара на седмица както в момента е в САЩ ще има 2 милиона безработни.

fallback