Снимка: БГНЕС
fallback
Опасенията от втора вълна на коронавирус са преувеличени, пише американският вицепрезидент Майк Пенс в статия за в. "Уолстрийт джърнъл".
 
Той изтъква факта, че дневният брой на новозаразените с вируса в Щатите е спаднал до 20 000 от 30 000 през април. Вицепрезидентът на САЩ също изтъкна, че броят на смъртните случаи за ден в страната е намалял до 750 през последните пет дни.
 
"Благодарение на лидерската роля на президента (Доналд) Тръмп и смелостта и състраданието на американския народ нашата система за обществено здравеопазване е далеч по-силна, отколкото преди четири месеца, и ние печелим битката с невидимия враг. Медиите се опитват да плашат американския народ на всеки етап от пътя и тези мрачни прогнози за втора вълна не са нещо по-различно. Ние забавихме разпространението на вируса, погрижихме се за най-уязвимите, спасихме човешки животи и създадохме здрава основа за всякакъв вид предизвикателства, с които можем да се срещнем в бъдеще. Това е причина за празнуване, а не за всяване на страх от медиите", пише още Майк Пенс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback