Снимка: БГНЕС
fallback

Президентът на САЩ Доналд Тръмп,  заяви пред випускници на военната академия “Уест пойнт”, че тяхната задача е да защитават "жизненоважните интереси на Америка", а не да водят “безкрайни войни” в далечни земи.

“Завършваме ерата на безкрайните войни. Не е задължение на американските войски да разрешават стари конфликти в далечни земи. Ние не сме полицаите по света. Но нека враговете ни да са наясно: ако нашият народ е застрашен, никога няма да се колебаем да действаме. И когато се сражаваме, отсега нататък ще се сражаваме само за победа”, каза той, цитиран от БНР.

В словотоси президентът бегло докосна темата за расовата несправедливост в САЩ, като каза, че завършващите кадети са пример за пъстротата на Америка.

Тръмп се похвали и с нарастващата военна мощ на страната, като каза, че САЩ разработват хиперзвукова ракета, която ще развива 17 пъти по-голяма скорост от сегашните аналози и ще може да поразява цели на 1600 км разстояние с точност до 36 сантиметра отклонение. Според него, това ще бъде „най-бързата ракета в света“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Анонимен

преди 3 години

До Американ"нобеловата награда за мир, както я дадоха на Обама за убийството на терориста Бин Ладен?"На обонго наградата не я дадоха за тетрото с осама. Дадоха му наградата веднага след като беше избран без да е направил нищо. Явно са считали за голямо постижение американски президент няколко дни да не започне война.

53

Анонимен

преди 3 години

Глупости. Без значение кой спечели изборите президента на САЩ ще е Бенямин Нетаняху и войните си продължават по график.

52

Анонимен

преди 3 години

Хиперзвукова ракета няма как да постигне 36 сантиметра точност. Това е около 15 пъти под теоретичния максимум дори на перспективните технологии, не на сегашните. Пък и ако си говорим с цифри, няма начин да насочиш обект, техащ с между няколко стотин килограма и няколко тона, движещ се със скорост 20 километра в секунда с точност 36 сантиметра. По вероятно е да е 36 метра или 360 метра по - скоро.

fallback