Снимка: БГНЕС

Федералните Центрове за контрол и превенция на заразните болести обявиха вчера, че в САЩ има общо 1 435 098 случая с коронавирус, повишение от 22 977 броя спрямо предишното преброяване, а починалите от Ковид-19 са се увеличили с 1325 и са вече общо 87 315, предаде БТА.

Данните са към 16,00 ч. източноамериканско време на 15 май в сравнение с деня по-рано. Тези числа може да не съвпадат с числата, съобщени от отделните щати, уточниха от центровете.

Новозаразените в щата Ню Йорк са предимно хора, които са излезли от жилищата си да пазаруват, да спортуват или да се социализират, а не от групата на хората с важни професии, обяви снощи щатският губернатор Андрю Куомо. "Това лице се е заразило и е отишло в болница или това лице се е заразило и се е върнало у дома и е заразило други хора у дома", каза той по време на всекидневната си пресконференция.

Новите случаи в щата варират между 2100 и 2500. В събота бяха отчетени 2419 новозаразени, а в петък те бяха 2762.
Куомо призна, че миналата седмица е изложил теорията, че новите случаи са предимно сред хората с важни професии, но това се е оказало погрешно. "Нивото на инфекция сред важните работещи е по-ниско отколкото средно за населението и тези нови случаи идват главно от хора, които не работят и са у дома", заключи губернаторът на Ню Йорк.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase