Снимка: БГНЕС
fallback
Американският президент Доналд Тръмп даде разрешение на три щата - Ню Йорк, Калифорния и Вашингтон - да задействат Националната гвардия в помощ на борбата с коронавируса, съобщи БНР. Тръмп уточни, че местните власти не трябва да се безпокоят за финансовите средства, тъй като заплащането на гвардейците ще се поеме от федералното правителство. 
Президентът съобщи, че е одобрил исканията на щатите за изпращане на оборудване и медицински материали:
 
"В допълнение на големите количества медицински доставки, наредих на Федералната агенция по извънредните ситуации да създаде 4 големи медицински центъра с по хиляда легла за Ню Йорк, 8 такива центъра с 2 хиляди легла за Калифорния, 3 големи и 4 малки центъра с хиляда легла за щата Вашингтон. Доставките за Калифорния и Ню Йорк ще бъдат направени в следващите 48 часа."
 
Американският президент призова гражданите в цялата страна да спазват предписанията и съветите на властите относно борбата с коронавируса като социална дистанция, избягване на неналожителнни пътувания, както и миене на ръцете. 
 
По думите на Тръмп страната преминава през голямо национално изпитание, но ще победи в борбата с коронавируса. В изказването си Тръмп обеща, че американската  икономика ще достигне до небесата, след като пандемията бъде ликвидирана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 4 години

Добре че имаме президента Тръмп начело. Ако беше някой от въшливите демонкратски фъ.шкии до сега да се беше сринало всичко. Чудя се обаче, нали либерастките гов.няри се пъчеха пред Тръмп (тези от Мексифорния) че били натрупали $20 милиарда излишък (ако е верно това са окрадени данъци от работещите, разбира се). Защо тогава федс ще им покриват разходите?!Сваляйте шапки и целувайте ръка на великия президент Тръмп, либерастични *** душици, че се насрахте само от слуха за вируса. Нещастници

12

Make America Great

преди 4 години

Това, че американската икономика ще се възнесе на небето, не звучи ободрително.

11

Анонимен

преди 4 години

Добре че не е им е президент Гадев.

fallback