Снимка: БГНЕС
fallback

"Върховният духовен лидер на Иран аятолах Али Хаменей трябва „да бъде много внимателен с думите си", предупреди президентът на САЩ Доналд Тръмп, предава ТАСС.

"Така нареченият върховен лидер на Иран, който в последно време не беше толкова върховен, каза някои неприятни неща за САЩ и Европа. Икономиката им се срива, а народът страда. Той трябва да бъде много внимателен с думите си !", написа държавният глава в профила си в социалната мрежаTwitter.

Президентът на САЩ също така призова властите в Иран да променят своята политика и да направят републиката "отново велика", съобщава "Фокус".

Той публикува това в отговор на съобщение вTwitter на аятолах Али Хаменей, в което пише, че САЩ не подкрепят иранския народ, а всъщност "забиват нож" в гърба му. Тръмп публикува превод на своето послание и на персийски език (ирански език).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 4 години

До 30Китай е най-големият кредитор на щатите.Този дълг от 20трлн е разпродаден по света чрез облигации.Ето ти малка пояснение:Държавният дълг на САЩ е размер на заемните средства изчислени в пари,които федералното правителство на САЩ има да връща на своите кредитори.Статистическия метод за изчисление на държавния дълг на САЩ не включва задълженията на отделните щати,американски ЮЛ(корпорации и т.н.)или физически лица,както и гарантираните от американската държава остойностени права по дължими с

40

Наблюдател

преди 4 години

Най-накрая един американски президент да сложи аятолаха на място.

39

Анонимен

преди 4 години

До 40При Виденов държавата фалира не защото печаташе пари при липса на икономика, а защото мвф отказа да сключи нов договор за дълга с Виденов, който отказваше да разпродаде(приватизира) държавните предприятия. После при Костов хазната се напълни от бързата и евтина разпродажба на държавните активи, но икономиката така и не се разви. И вече 30 години България се крепи на кохезионните фондове. Спрат ли парите от Европа спира и държавата.

fallback