Доналд Тръмп. Снимка: Reuters
fallback

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши Ирак с много строги санкции, ако американските военни бъдат принудени да напуснат тази страна, след като вчера иракският парламент гласува за прекратяване на присъствието на чужди военни в Ирак.

Тръмп напомни, че САЩ имат много скъпа военновъздушна база там, чието изграждане е струвало милиарди долари и допълни: "Няма да си тръгнем, докато те не платят за нея", предаде Ройтерс.

Президентът освен това заплаши Иран с големи репресивни мерки в случай на иранска атака срещу американски обекти в Близкия изток в знак на отмъщение за убийството на генерал Касем Солеймани.

Oще по темата

Тръмп освен това отново заплаши с нанасяне на удар по ирански културни обекти. "Те имат право да убиват наши граждани, а ние нямаме право да пипаме техните културни обекти? Не става така", заяви Тръмп, цитиран от Франс прес.

По отношение на Северна Корея Тръмп каза, че не очаква севернокорейският лидер Ким Чен Ун да наруши обещанието си относно денуклеаризацията, но призна, че това би могло да се случи, предаде Ройтерс.

"Не мисля, че той ще наруши думата, която ми даде, но може и да го направи", каза Тръмп пред репортерите.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

78

Цитирам Mister Cro

преди 4 години

Американците няма да си тръгнат доброволно от Ирак, макар никой да не ги желае там! Никой не се е съмнявал, че САЩ са незаконна окупационна сила там! Наглостта, алчността и арогантността им няма край! Освен това иранците не са убивали американци, докато обратното американските политици са до гуша в кръвта на милиони избити от тях иракчани, сириици, иранци и йеменци...!

77

джо

преди 4 години

до Анонимен 73. Ирак не желае Американски бази на своя територия, защото голяма част от населението са шиити. Те неминуемо ще подкрепят по всякакъв начин Иранците и до голяма степен ще приемат вероятния конфликт на тяхна територия, нещо което не желаят. Американците рано или късно ще се махнат от там , когато започнат да карат ковчези и общественото мнение започне с протестна вълна, което е видно даже и сега.

76

Анонимен

преди 4 години

тръмп е *** от немски произход и ще умре катохитлер когато му дойде времето

fallback