Снимка: БТА
fallback

Премиерътя Бойко Борисов е един от многото източноевропейски лидери, които бяха поканени от американския президент Тръмп в Белия дом.

САЩ виждат Източна Европа като поле за налагане на своята политика в региона. Това каза Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи и икономиката, в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

Oще по темата

"Източноевропейските държави са едни от най-стриктните по отношение на изпълнението на критериите за НАТО, които бяха заложени още от началото на мандата на Тръмп. Сред критериите са вдигане на бюджета за отбрана. Всяка една от източноевропейските държави направи това за разлика от западноевропейските".

Той отбеляза, че в момента се изгражда възможността България да се превърне в стратегически газов хъб.

„Друг стратегически хъб за втечнен американски газ е Полша. САЩ се стремят да постигнат диверсификация на газовите доставки в Полша и България. Така САЩ ще постигнат целта си да намалят енергийното и политическото влияние на Русия в региона“.

Още от разговора с Милен Керемедчиев вижте в сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 4 години

3ащо да умират Американци като могат да го правят поляци румънци българи нтн.....

37

Анонимен

преди 4 години

Лошото е че налагане на такива политики никога не е в интерес на тези , които живеят в тези райони.Изпомпват се ресурсите, налагат се различни задължения за плащане като мариците, самолети, злато, газ и т.н. и местния дерибействат си прави селфи с президента , а може и да го потупат по рамото ако е *** добре.

36

Ебало си лелята

преди 4 години

Окупация

fallback