Снимка: БТА
fallback

Ако се кандидатира за президент на САЩ, Майкъл Блумбърг няма да приема политически дарения, а ако спечели, няма да взема заплата, заяви неговият високопоставен съветник Хауърд Улфсън, цитиран от Асошиейтед прес.

"Той не е приемал политическо дарение през живота си. Няма да започне сега", заяви водещият съветник на милиардера. "Той не може да бъде купен", добави Улфсън в интервю снощи.

Блумбърг е смятан за един от десетте най-богати хора в света. Има всички признаци, че той планира да се включи в надпреварата за кандидат-президентската номинация на Демократическата партия на САЩ. През последните дни той създаде предизборен щаб и беше включен в първичните избори в най-малко три щата.
Неговият екип е отделил над 30 милиона долара за телевизионни реклами, които ще започнат да се излъчват от днес в няколко водещи щати, в които се провеждат първичните избори.

Богатството на Блумбърг вече стана централна тема, докато обществото очаква официалното обявяване на кандидатурата му. Съперниците му от Демократическата партия вече коментират негативно новините за планираната масирана рекламна кампания, отбелязва АП.

Всички средства за кампанията на милиардера ще дойдат от собствения му джоб.

Колко е готов да плати Блумбърг?

"Колкото е необходимо, за да победи Доналд Тръмп", заяви Улфсън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Явно яко ги..

преди 4 години

Типичен еvрейsки манталитет и алгоритъм. Преде повече от 100 години тия платиха за Майдана от 1917г. на болшевиките в Русия. Сега са навити да платят за подобна революция в САЩ. Явно Тръмпецот яко ги гази по мазола.

28

Анонимен

преди 4 години

Той тоя ждифут си е направил сметката че дори и така ще прибере милиардите покрай позицията.

27

V

преди 4 години

Тръмп и Блумбърг са отказват от заплати ,а наш боко спестил за една година 190 000 от закуски и се вози за частни срещи за наша сметка докато народа изчезва с най бързи темпове в света.

fallback