Снимка: Reuters
fallback

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че не се нуждае от помощта на Украйна, за да победи кандидата на демократите Джо Байдън, предаде Асошиейтед прес.

Oще по темата

Тръмп участва в митинг в Луизиана в подкрепа на кандидата на Републиканската партия за губернатор Еди Риспоун, който ще се изправи в събота срещу настоящия губернатор от Демократическата партия Джон Бел Едуардс. Това е първият митинг с участието на Тръмп след началото на публичните изслушвания в рамките на разследването за импийчмънт срещу него, пише БТА.

Доналд Тръмп припомни как е победил Джеб Буш през 2016 г. в първичните избори на Републиканската партия и Хилари Клинтън - на общите избори. "Помислете за това и след това помислете за мен", призова Тръмп и допълни: "Хайде да взема малко помощ от Украйна, за да победя заспалия Джо Байдън. Не мисля".

Американският президент повтори отново, че няма нищо нередно в контактите му с Украйна. Той е обвинен, че е задържал американска военна помощ за страната, за да окаже натиск на Киев да започне разследване срещу сина на Джо Байдън.

Тръмп каза още, че разследването за импийчмънт е "тежко" за семейството му. Той критикува демократите, които водят разследването, и го определи като "умопомрачителен лов на вещици".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

И те така

преди 4 години

Джо Бидоня ше победи тръмпаеца на куково лято.

13

да допълня

преди 4 години

До Анонимен 5Информацията е налице и Джо Байдън сам се похвали с нея да, той е натиснал тогавашния киевски президент Порошенко да освободи главния прокурор на суверенната страна, като го е заплашил със спиране на американската военна помощ за Украйна. И не за друго, а понеже разследва фирма, съвсем законно и с причина, от която синът на вицето на САЩ очаква, а в последствие и получава 3,1 млн. долара. Което синът на Байдън и сам признава, включително неотдавна в свое интервю за тв АВС.

12

Ха-ха

преди 4 години

Вероятността Тръмп да спечели втори мандат е много по-голяма,отколкото да загуби.Демократите ще изразходят цялата си енергия около импийчмънта и накрая ще спукат гумите след провала му.Освен това нямат подходящ популярен кандидат за битка точно с Тръмп.

fallback