Снимка: Reuters
fallback

Съединените щати обявиха, че преди ден са извършили успешно изпитание на конвенционална крилата ракета с наземно базиране и с обсег над 500 км, съобщиха световните агенции.

Oще по темата
Тестът на ракета с подобен обсег би бил невъзможен по силата на Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег, от който Вашингтон се оттегли в началото на месеца, след като обвини Русия, че го нарушава. Москва категорично отхвърля обвинението.

Ракетата, изстреляна от остров Сан Никълъс край Калифорния, успешно порази целта си след полет от над 500 км, се казва в комюнике на Пентагона, цитирано от Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 4 години

Преди месец напуснаха споразумението и вече имат успешен тест. Хвала на такива брилянтни учени. Очакваме до събота и неделя да изстрелят космически кораб с екипаж 500 човека и да кацнат на Марс.Баси лицемерите...

29

Анонимен

преди 4 години

Е, поне веднага стана ясно за всички защо САЩ отказаха да спазват договора - направили са си крилатата ракета, но договорът им пречеше да я използват.

28

Анонимен

преди 4 години

ФАЩ са особено доволни от изпитанията понеже ракетата е направила обратен завой и им е влязла в "задният двор" разширявайки допълнително входния ПОРТАЛ. Това ги поддържа в еуфорично настроение и се бори превантивно с констипацията.

fallback