Стивън Уест. Снимка: БТА
fallback

Американец, признат за виновен в отвличането и изнасилването на дете, а след това и за убийството на майка му, беше екзекутиран в четвъртък. 56-годишният Стивън Уест избрал електрическия стол, а последната пожелана от него храна била пържени картофки със сирене.

Престъпникът извършил зверствата през далечната 1986-а година. Тогава той похитил 15-годишно момиче и майка му. Детето било брутално изнасилено и убито, а майката заклана, пише BG-VOICE.

Уест е обявен за мъртъв в 7,27 часа в четвъртък. „Смъртната присъда на Стивън Уест беше изпълнена с ток на 15 август 2019 г. в съответствие със законите на щата Тенеси“, се казва в съобщение, изпратено до Fox News от ведомството.

Екзкекуцията била извършена в затвора Ривърбенд в Нашвил.

По време на целия процеса Уест отричал вината си. Той твърдял, че негов приятел е убил 51-годишната Уанда Роминес и е изнасилил 15-годишната й дъщеря Шейла.

Съдът счете, че соченият за съучастник също има основна вина за случилото се и му даде доживотен затвор.

Четирима затворници са екзекутирани в Тенеси от август 2018 г. Двама са починали от смъртоносна инжекция, а останалите са избрали електрическия стол, заявявайки, че това ще бъде по-бърз и по-малко болезнен начин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Додо

преди 4 години

Смъртното наказание е един от темелите на всяка развита, нормална държава. И обратно, липсата му води до деградиране на ценностната система, упадък и разпад. Което всъщност е преходната цел на Новия Световен Ред! Замислете се!

25

Калоян

преди 4 години

Добре де, и там и тук е демокрация, защо нямаме смъртно наказание за убиици на деца, каква е логиката да им дават по 20г. затвора и като излязат пак затрият невинен живот.

24

анонимен

преди 4 години

До Търговския Няма да стане защото големия процент от тези убийци са от шоколадовите братя. Та налите правят изборите на ГЕРБ. Как така ще ги умъртвяват. И после кой ще гласува за Бойко. Много важно, че баба Пена я е убил един индиец нали????? Та тя е българка не е от значение нали.

fallback