Снимка: архив Reuters

Американските власти ще започнат идната седмица да извеждат милиони нелегални имигранти от САЩ, заяви президентът Доналд Тръмп, цитиран от Ройтерс.

Идната седмица службата за имиграционно и митническо наблюдение ще започне процеса на отстраняване на милионите нелегални чужденци, които незаконно са влезли в САЩ, заяви президентът в Twitter.

Още по темата

Те ще бъдат изведени толкова бързо, колкото са влезли, допълни той, без да посочи подробности.

Според оценки в САЩ има 12 милиона незаконни имигранти, основно от Мексико и Централна Америка. Според споразумението, постигнато по-рано този месец, Мексико се съгласи да приема имигранти от Централна Америка, търсещи убежище в САЩ, докато молбите им бъдат разгледани от американските съдилища.

Сделката включва и обещание на Мексико да разположи части от националната гвардия, за да попречи на преминаването на имигранти от Централна Америка през границата със САЩ.

В туита Тръмп заявява също, че Гватемала се готви да подпише споразумение за сигурна трета страна.

Подробности по плана не са оповестени, а Гватемала не е потвърдила публично подобни преговори с Вашингтон.

Според правозащитници е "просто нелепо" САЩ да оценяват Гватемала като способна да защитава бежанци, при положение че собственото й население бяга от прояви на насилие.

/БТА/

Коментари Напиши коментар

14

Иван

преди 4 седмици

Много добре прави човека Европа кво направи напълни с мигранти терористи и Ко ли не

13

Анонимен

преди 4 седмици

Престанете да смесвате екиграцията в САЩ с тази в Европа.В САЩ идват християни търсещи работа буквално не ислямофашистки терористи правещи се на бежанци и търсещи жертви.Цялата южна половина на САЩ е окупирана като Крим мексиканска територия тъй че Тръмп не гони мигранти а местни от окупираната им от него родина.За разлика от това ние гоним от Европа ислямистки завоеватели.Никаква връзка няма с другото.

12

Анонимен

преди 4 седмици

А чудесно значи идва време да депортират Тръмп в Австрия и Борис Джонсън в Турция в родните им ши.тхоли.Пък за менсиканците зависи ако говорите за индианската им половина те са единствените местни който имат право да са там ако ще говорим за испанци не за забравяйте че те и португалците бяха първи на тоя континент не англичаните и немците от който произлизат Тръмп и екипа му.Не се пенете чак толкова, пък и тези от вас който са тролове вече си изработиха парите хайде отивайте в банката.