Снимка: БТА

Американският президент Доналд Тръмп похвали преди планираното си посещение в Лондон двамата най-изявени защитници на излизането на Великобритания от Европейския съюз. Това става в момент на политически сътресения след оставката на министър-председателката Тереза Мей, предаде Ройтерс.

Още по темата
Пред журналисти Тръмп отбеляза, че много уважава британските политици Борис Джонсън и Найджъл Фараж и ги смята за приятели, но отказа да сподели дали подкрепя някой от тях за приемник на Мей, която ще се оттегли на 7 юни.

"Найджъл Фараж е мой приятел. Борис ми е приятел. Харесвам ги, но не съм мислил да ги подкрепям. Може би не е моя работа да подкрепям един или друг човек, но изпитвам голяма уважение и към двамата", каза Тръмп от Белия дом.

Американският президент подчерта, че "никой не е бил бил по-твърд с Русия от мен".

"Русия изобщо не ми е помогнала", каза Тръмп, като посочи, че Русия би предпочела Хилари Клинтън да бъде избрана за държавен глава, а не той.

Тръмп заяви още, че ще направи "драматично" изявление за южната граница с Мексико по-късно днес или утре, което ще засяга хората, пресичащи границата незаконно, и че това ще бъде "най-голямото" изявление по темата до днес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase