fallback

Наред с играчките в детските стаи на някои деца в Америка може да бъдат намерени и съвсем истински оръжия.

Дан Робъртс е страстен почитател на оръжията и децата му са израснали с огнестрелни оръжия покрай себе си. Започнал е да учи дъщеря си да стреля, когато тя била едва на 5 години.

"Когато беше на 5 г. я взех във вксута си и й дадох да стреля с моята малокалибрена пушка, за да свикне със звука и да не се плаши", обяснява Дан пред DW. Обяснил на Шайен и правилата за безопасност.

Почти 10 години по-късно Шайен вече тренира спортна стрелба и дори вече има спонсори. Хиляди нейни връстници протестират за забрана на огнестрелните оръжия в страната, но тя държи своите пушки в детската стая - между роклите от последния училищен бал.

Шайен смята, че е добра идея учителите да са въоръжени, защото така могат да спасят учениците си.

Баща й Дан смята, че не е никак лошо, че децата му могат да стрелят. Той вижда опасности зад всеки ъгъл и е на мнение, че щом децата му могат да стрелят, те са в по-голяма безопасност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Анонимен

преди 5 години

Българите ги е страх от оръжието, защото са ***.В САЩ децата ги обучават и възпитават да боравят отговорно с оръжие, защото са горди хора с принципи.За това едните владея света, а другите все чакат все някой нещо да им даде безплатно и да ги освободи от някой.

49

Спартак

преди 5 години

До славянинНапротив, имаше много за крадене тогава, но никой не крадешеХайде сега обясни как сте визмали по 100лв заплати и сте направили къщи и сте купили коли без крадене.Това ми е любимато.

48

Прав си Пич

преди 5 години

оръжие ни трябва за да се дигнем и да изколим гнусните еврей които ни продадоха на НАТО и ЕС и исламските животни

fallback