Снимка: Pixabay
fallback

Тази нощ във Венеция е арестуван 50-годишният български гражданин с канадско гражданство. Той беше обект на международно издирване заради произнесена срещу него в САЩ присъда от 25 години затвор, съобщава италианското издание "Венеция тудей".

Името на българина не се съобщава, предават от БТА. 

Във Венеция мъжът бил отседнал в луксозен хотел със съпругата си. Апелативен съд се очаква да задейства процедурата по екстрадирането на задържания към САЩ.

Българинът е бил осъден миналата година от окръжен съд в Ню Йорк по обвинения в измама и пране на пари. Той извършил въпросните престъпления от 2008 г. до 2015 г.

През 2015 г. българинът е бил арестуван, но след това пуснат под гаранция. Според обвинението заедно със съучастници той е успял посредством различни схеми, а също и чрез заплахи, да измами хиляди американски граждани.

Измамите са били за общо 2 милиона долара. Парите били изнесени извън САЩ посредством международни банкови мрежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 5 години

До АнонименПо добре в затвор в САЩ ,отколкото да живее в Россия.Рашките щяха да му вземат парите ,а и затворите в Раша не са много луксозни.

8

Анонимен

преди 5 години

Ако ще крадеш от янките в особено големи размери поне отиди в държава която няма споразумение с тях за екстрадиране. Русия е една, но има и много други... А иначе янките са отмъстителни копеуенца и няма да го оставят туку така, но 25 години няма да лежи. Жоро "Мицубишито", дребния измамник от Чикаго го осъдиха на 15 години за подобни схеми, но лежа по малко от половината...

7

Дюлгерин

преди 5 години

В щатите като го върнат ще си спомня само с носталгия за изгубените дни,25 годинки,може и да го видим по кримиканала,търпение му е майката.

fallback