снимка: Ройтерс
fallback

Главният изпълнителен директор на Cisco Systems Чък Робинс предупреди американските власти да не покачват митата върху китайските стоки, защото това ще е за сметка на американските иновации, пише Bloomberg.

Компаниите от САЩ ще платят цената за по-високите мита, харчейки по-малко за проучвания и разработки, които могат да доведат до технологични пробиви. Това е заявил Робинс по време на среща с представители на правителството по-рано този месец.

За Bloomberg News той коментира, че е представлявал няколко големи технологични компании освен неговата - Hewlett Packard Enterprise, Dell Technologies и Juniper Networks.

"Ако се насочим към следващата вълна от мита, технологичните компании в САЩ ще трябва да се справят с това и да свият проучванията и развойната дейност, макар че това, което искат да направят, е да са водещи в иновациите", коментира Робинс.  

Какво още казва той вижте в продължението на материала в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Истина

преди 5 години

До До 11 УФтобаче това което китаеца ще произведе за 100$, американеца ще иска 2100$, така че няма как да се върне производството в УСА. могат само да печатат пари и да купуват от китай. Малко по-малко иновациите ще се изместят и те. така че вместо просперитет, развитите държави ще се превърнат в дом за мързеливци от останалия свят и ще банкрутират по-бързо!

14

До 11 УФт

преди 5 години

Ти май изобщо не вдяваш. Ако всичко се произвежда в Китай Сащ умират. Тръмп просто иска да върне индустрията в Сащ, затова слага мита. Ти това ако не разбираш защо изобщо пишеш коментари , да хабиш пространство ли ?

13

Анонимен

преди 5 години

Няма как мистър Робинс да ни убеди че високотехнологичните компании ще платят повишението на митата. Повишението ще бъде платено единствено от крайните потребители, защото митата ще бъдат калкулирани в крайната цена на продукта. Единствено може да паднат обемите на продажби заради по-високите цени.

fallback