Снимка: Reuters
fallback

С настъпването на Новата година САЩ и Израел прекратиха официално членството си в ЮНЕСКО - агенцията на ООН за образование, наука и култура - с аргумента, че тя заема антиизраелски позиции, предаде АП.

Oще по темата

Вашингтон спря финансирането си за ЮНЕСКО, след като през 2011 г. организацията прие Палестина за свой член. През октомври 2017 г. администрацията на Доналд Тръмп и премиерът на Израел обявиха, че техните страни ще напуснат ЮНЕСКО, пише БТА.

САЩ настояват за основни реформи в тази агенция на ООН, която е най-известна с програмата си за опазване на културното наследство и традициите в света.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

Браво на Бокова

преди 5 години

Браво на Бокова! Като типичен комунист успя за нула време да унищожи една структура и да я наводни със себеподобни престъпници от палестинското гето.

58

дарко

преди 5 години

До Анонименпалестинската държава е съществувала от осми век преди новата ера и е обединявала пет града на територията на днешен израел -газа,азот,екрон,гет и аскелон държавата се е казвала филистия а народа филистимонци а евреите ги наричат палестинци филистия е разрушена 722 г от асирииците

57

Томов

преди 5 години

Когато не е имало Палестиска държава, ТОГАВА САЩ НЕ СА СЪЩЕСТВУВАЛИ ДАЖЕ И НА ХАРТИЯ !!

fallback