Джаред Къшнър, Доналд Тръмп и Иванка Тръмп. Снимка: архив, Reuters
fallback

Назначаването на зетя и съветник на президента Тръмп Джаред Къшнър за началник на канцеларията на Белия дом е вариант, който в момента се обмисля, съобщиха американски медии, цитирани от Франс прес.

Позовавайки се на неназован високопоставен представител на Републиканската партия, близък до изпълнителната власт, сайтът "Хъфингтън пост" пише, че 37-годишният Къшнър се е срещнал с президента в сряда за обсъждане на този пост. Тази информация бе публикувана и от телевизия Си Би Ес нюз.

Според сайта, който уточнява, че е получил потвърждение от други два пожелали анонимност източника, съпругът на дъщерята на Тръмп Иванка увещава тъста си да го назначи за началник на канцеларията му, като изтъква "работата си по реформата на наказателното правораздаване и самообявената си способност да работи с демократите".

"Не ми е известно да е обсъждан за този пост, но мисля, че всички тук бихме признали, че той ще се справи чудесно във всяка роля, която президентът избере да му даде", заяви говорителката на Белия дом Сара Сандърс.

Вчера Доналд Тръмп съобщи, че обмисля петима възможни кандидати за поста. Според някои източници фаворит е бившият губернатор на Ню Джърси Крис Кристи, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 5 години

Пародия до няма и къде. Но това не е конфликт на интереси, защото никой нищо не работи, а са ги назначили от трудовата борса. После ние сме имали калинки. Тея са по всякаква критика.

15

ВЕЙДЪР

преди 5 години

На Йода роднина авторът ще да е.

14

Телевизия КРАКРА

преди 5 години

Можем ли да поканим Дони Тръмп и Иванка за интервю ?!?! .......... Мислим , че са идеални за нашата страхотна Пернишка телевизия и нашите още по - култови двама водещи , които задават велики въпроси ............ ?!?!

fallback