Снимка: БТА
fallback

Съединените щати може да прекратят зарежденето с гориво на самолети от оглавяваната от Саудитска Арабия военна коалиция в Йемен, съобщиха снощи за Ройтерс два американски официални източника.

Според източниците, пожелали анонимност, въпросът се проучва от Вашингтон и Рияд, като окончателното решение ще бъде взето от саудитската страна предвид нейния потенциал за зареждане на авиацията с гориво.

Засега не е ясно каква е причината за промяната по време когато по света има вълна от възмущение заради убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги.

Освен това демократи и републиканци в американския Конгрес заплашиха, че ще вземат мерки за прекратяване на операцията по зареждане с гориво на авиацията, който води бойни действие сращу шиитските бунтовници в Йемен.

Критици отдавна постават под въпрос намесата на САЩ във войната, отнела от 2015 г. досега живота на над 10 хиляди човека, прокудила от домовете им над два милиона йеменци и предизвикала масов глад в страната. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Скептик

преди 5 години

Саудитска Арабия не успя да си свърши задачата в Сирия, влезе в преговори с Русия и Китай и сега ще я наказват. Ако имаха "демократични" подбуди, САЩ щяха да оттеглят подкрепата си много по-рано. Освен това в САЩ във вътрешно политически план още едно управляеащо лоби освен Израелското може да предизвика ксенофобски настроения. Турция трупа червени точки по това дело, а през това време се разправя с Кюрдите.

13

носталгия

преди 5 години

Смех смех смех. Няма я вече онази романтичната Америка от каубойските времена "американската мечта" сега е пародия на сбирщина

12

Белата раса

преди 5 години

До АнонименИсус от бялата раса ли е?Щото истинския си е бил *** евреин.Това ,че в на баба ти иконата е рус със светло сини очи е стар "фейк нюс"....А и *** християни на брой са колкото белите...Расисзма е за комлексари с малки .....

fallback