Снимка: БТА

Най-малко девет души са вече загиналите в горските пожари, бушуващи из американския щат Калифорния, а трийсет и петима са безследно изчезнали, предаде Ройтерс.

Повече от 150 000 жители на щата са напуснали домовете си след обявената евакуация. Сред тях има и много известни личности като Лейди гага, Ким Кардашиян, Шер и режисьора Гийермо дел Торо.

Горският пожар, който пламна в средата на седмицата в окръг Вентура, продължава  да се разпространява и вече е обхванал 285 кв. км.

Повече от 3300 пожарникари се борят с огъня. Към засегнатия район в Северна Калифорния са изпратени и 100 военни полицаи, които да помагат при евакуацията, съобщава Нова тв.

Телата на всичките жертви са намерени в или около град Парадайз в планински район в северната част на щата, където са унищожени над 6700 жилищни и други сгради. Пет от жертвите са били застигнати от огнената стихия в автомобилите си или около тях, трима извън жилищата си и един в дома си, каза шерифът на окръг Бют.

По данни на щатските власти пожарът, наречен Камп, е един от най-опустошителните в историята на Калифорния. Трима пожарникари са получили наранявания.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase