Снимка: Reuters
fallback

Осем страни временно са изключени от санкциите на САЩ срещу иранския петролен сектор и ще могат да продължат да купуват ирански петрол, обяви днес държавният секретар на САЩ Майк Помпейо, цитиран от Ройтерс.

Oще по темата

Освободените от санкции страни са Китай, Гърция, Индия, Италия, Турция, Южна Корея, Тайван и Япония, като някои от тях са основни клиенти на Иран, който членува в Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК).

Помпейо каза, че над 20 страни вече са намалили вноса си на петрол от Иран, ограничавайки покупките си с над 1 милион барела дневно.

Съгласно законите на САЩ правото на изключение може да се предоставя за срок до 180 дни.

САЩ днес въведоха отново и затегнаха икономическите санкции срещу петролния, банковия и транспортния сектор на Иран, след като президентът Доналд Тръмп оттегли страната си от ядреното споразумение с Техеран.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Анонимен

преди 5 години

Прави струва Тръмп помага на Русия.Явно хвърля мрежи да печели изборите отново.

49

Ша ва плющя

преди 5 години

Аз съм вегетарианец, но съм си оставил правото за седем вида месо.Ама това са гении.

48

Боби

преди 5 години

До Анонимен"Боби, не ме разсмивай с твоите разчети в рубли и юани. И какво ще купиш с тия рубли и юани?"Я да видим 2014 Украйна като отряза двигателите за кораби 3 години докато РФ успя да създаде свой завод кой им доставяше двигатели - Китай - същите тези кораби стреляха с Калибри по цели в Сирия.Китай е страна която консумира петрол/ГАЗ в наистина огромни обеми и МНОГО МАЛКО НЕЩА НЕ ПРОИЗВЕЖДА така че има какво да се купува-продава в Юани и Рубли

fallback