Расово разделение и насаждане на омраза – това са част от тактиките в предизборната кампания за предстоящия междинен вот в Съединените щати. Във вторник американците ще избират свои представители както в Конгреса, така и в местните власти.

Прогнозите сочат, че републиканците може да изгубят мнозинството си в долната камара - камарата на представителите. Според анализатори именно поради тази причина много кандидати прибягват до крайни послания.

Макар самият той да не е кандидат, предизборен клип на Доналд Тръмп беше определен като най-расистката политическа реклама в Щатите за последните години. Във видеото мигрантите от Централна Америка са представени като престъпници и убийци, пуснати в страната от демократите.

Примерът - Луис Бракамонтес, нелегален имигрант от Мексико, осъден за убийството на американски полицаи. Клипът възмути дори някои съпартийци на президента. Един от най-сериозните му критици в партията – Джеф Флейк, го определи като “отвратителен”.

Според анализаторите все по-агресивната реторика, използвана в предизборните кампании, има връзка с влиянието на Доналд Тръмп върху политическия живот в страната.

Още вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase