Снимка: Reuters
fallback

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган отговори на благодарностите на своя американски колега Доналд Тръмп, заявявайки че решението на турския съд да освободи американския пастор Андрю Брънсън е било взето независимо, предава Франс прес.

Oще по темата

"Господин президент Тръмп, във връзка с това, което винаги съм казал, решението на турския съд беше взето независимо", написа Ердоган в своя официален профил в социалната мрежа Twitter.

"Надявам се, че САЩ и Турция ще продължат сътрудничеството си като съюзниците, каквито са, и и ще се борят заедно срещу терористични групи", добави турският президент.

По-рано Тръмп се отблагодари на турския си колега за освобождението на Брънсън, заявявайки че очаква отношенията с Анкара да се подобрят значително.

Американският държавен глава отново подчерта, че не е имало никаква сделка за отмяна на санкции срещу Турция срещу освобождаването на пастора.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

109

Георги

преди 5 години

Уважаеми дами и господа,Ердоган ви го каза ясно и точно "Това е решение на НЕЗАВИСИМИЯТ ТУРСКИ СЪД" но вие с празните си промити комунистически мозъци глави няма как да го разберете,защото ние живеем в държава със ЗАВИСИМ СЪД,зависимаПРОКОРАТУРА,зависима ПОЛИЦИЯ,докато в другите страни тези неща са независими.

108

Типичен турчин

преди 5 години

Вие срещу България,но стиска българския паспорт!Целомъдрен,но на коза не прощава!Праведен е,ама лапаа суджук и кюфте!Уважава жените,но ги зачулва!Не пие,пък ракия не отказва!Строи паметници на Султана,но стои в Германия.Мрази американци,но люби долари!Стреля по руснаци,ама им продава домати!Ненавижда Джей Пи Морган,но взима на заем!Гнуси се от чалга,но върти кючеци!Европейци гази-за Европа лази!Голям чистник,ама си бърше з.а с пръсти!Арабин,пък пише на латиница!*** не е-Конвенция прави!

107

АзВечеСъмТе

преди 5 години

Спор няма турския президент е един от най простите наоколо. Дори наш Бойко бара по-добре от него. Свали руски самолет за година и половина му се разказа играта по туристическата линия основно хотели много ама празни. сега тръгнал да се дърви на Америка Дончо в тоя му го набута два ката до раменете поне иначе са да е независим и санкциите се вдигат ей така щото няма никаква връзка с пастора. Казах му на Ердоган тоя поп ще ти излезне камила с рога ама не слуша турчина докато не го шибнеш с едно 25

fallback