wik
fallback

“Заповядал съм да ме събудят по всяко едно време, ако има национална криза. Дори и да съм в делова среща“, Роналд Рейгън.

Президентът на САЩ наистина беше събуден, но от музиея "Роналд Рейгън", недалеч от Лос Анджелис.

С помощта на холограма, музеят пресъздава живота и изказванията на 40-тия президент на САЩ. Тя възпроизвежда с голяма точност гласа, външния вид и дори жестовете на държавния глава.

Проектът по създаването на холограмата отнема на разработчиците 4 години, а инвестицията е в размер на един милион долара.

Резултатът, обаче, е изключителен, твърдят журналисти, присъствали на вчерашната презентация в президентската библиотека в музея "Роналд Рейгън", пишат от БТА.

"Ако трябва да съм честна, усещането е разтърсващо", заяви пред Франс прес Джоан Дрейк, работила в Белия дом във втория мандат на Рейгън и по-късно съпътствала го до смъртта му като негов говорител и помощник.

"Имах усещането, че съм до самия него", каза Джон Хюбуш, близък на покойния президент и ръководител на музея и фондацията "Роналд Рейгън".
Създадена с помощта на високите технологии, холограмата на Рейгън е триизмерна и се гледа без специални очила или други приспособления. Холограмата е изработена с помощта на актьор с телосложение, сходно на това на Рейгън.

За възпроизвеждане на лицето на президента са били използвани силиконови модели, а гласът е от автентични записи на негови изказвания.

Дали, обаче, Рейгън е бил "събуден" по време на национална криза, само можем да гадаем.

Белият дом е съпътстван с множество скандали след като управлението поема сегашния президент Доналд Тръмп. Новият държавен глава е широко критикуван, а мнозина смятат, че управлението му може да доведе до скъсване на дипломатически и икономически отношения с много страни, а още по-крайните му критици са на мнение, че може да се стигн дори до война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Изгърбич Задвратян

преди 5 години

рейгън е жив, цой е жив, митко воев е жив, само на алтън ага подчинените са си умрели у кожата.

14

Бай Силвестър

преди 5 години

Моля за извинение, но това което видях е много различно от Рейгън - осанката, жестовете, излъчването и външния му вид. Имам много трайни спомени, тъй като той беше президент три мандата, ако не греша. Тези, който са били съвременници на управлението му, ще ме подкрепят. Технически са се справили, но актьорът който са ползвали не е подходящ, за да пресъздаде реалистично образа на Рейгън. Като цяло са се провалили.

13

Анонимен

преди 5 години

Защо не си оправите звукана видеото да чуем и какво казва ?

fallback