Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters
fallback

Президентът Доналд Тръмп заяви, че обмисля да номинира бившата си съветничка Дина Пауъл за следващ постоянен представител на САЩ в ООН и отхвърли спекулациите, че би предложил дъщеря си Иванка за този пост, предаде Ройтерс.

Пред журналисти в Белия дом Тръмп заяви, че подалата оставка от този пост Ники Хейли ще му помогне да избере приемника й.

През първата година от управлението на Тръмп Дина Пауъл беше заместник-съветник за националната сигурност по стратегическите въпроси и игра важна роля в дипломатическите усилия за Близкия изток.

По-рано тази година тя се върна в банката "Голдман сакс", където е работила на висок пост повече от десетилетие. Пауъл е била и високопоставен служител в Държавния департамент при управлението на президента Джордж Буш.

Спекулации, че Иванка Тръмп може да получи поста се появиха, след като Хейли похвали нея и съпруга й Джаред Къшнър при обсъждането на оставката си в Овалния кабинет, пише БТА. Тръмп обаче заяви, че въпреки че Иванка би се справила страхотно като посланик на САЩ в ООН, той би бил обвинен в непотизъм, ако я избере.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

анонимен

преди 5 години

Американска шуробаджанащина!

3

Кратун

преди 5 години

Тръмп се зае с президентството както със семеен бизнес - назначи дъщеря си, зет си и не знам кого още в държавната администрация на високи постове. Защото са много кадърни, не за друго.

2

Анонимен

преди 5 години

Просто Иванка не е илюминат за разлика от Пауъл.. ;)Плана трябва да се изпълнява, ама за сега губят И по точки даже, а и както Джерард Бътлър каза в един хубав филм за триумфалния крах - "Ще бъде библейско..". Филмът е Law Abiding Citizen.

fallback