fallback

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини днес Китай, че иска да попречи на неговата Републиканска партия да спечели междинните избори за Конгрес в САЩ през ноември заради твърдата му линия за търговията, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

"(Китайците) не искат аз да спечеля, ние да спечелим, тъй като аз съм първият (американски) президент, отказал да се подчини на Китай за търговията", аргументира се той.

Oще по темата

Тръмп каза това на първото председателствано от него заседание на Съвета за сигурност на ООН. То е посветено на борбата срещу неразпространението на ядрените, химическите и биологичните оръжия, отбелязва Асошиейтед прес.

Президентът на САЩ осъди все по-агресивното поведение на Иран. Клането в Сирия стана възможно благодарение на Иран и Русия, отчете той.

Тръмп все пак благодари на Русия, Иран и сирийското правителство, че са забавили офанзивата си срещу бунтовниците в провинция Идлиб.

Президентът на САЩ призова за стриктно спазване на санкциите срещу Северна Корея, докато тя сложи край на ядрената си програма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 5 години

е какво се случва с тези велики съединени щати, на Хиларито руснаците и свили капата и избрали Тръмп, сега пък китайците ще изберат демократите, ц ц ц ми направо да не дават пари за избори а до питат руснаци и китайци

12

Анонимен

преди 5 години

Че кой направи Китай това, което е сега? Кой им даде всичките технологии и ноухау? Има ли американска или европейска фирма, дето не си е изнесла там производството? Едва ли не целият свят сега е зависим от Китай. Беше въпрос на време китайците да започнат да диктуват нещата и това вече не може да се промени, колкото и да се опитва Тръмп.

11

много зле е

преди 5 години

Ееееййй, Китай, че Китай-още правят сламени шапки, пък тоз -месели му се в печеленето на избори. Ама то човек обвинява другите в каквото той си мисли, че би направил. Крадецът най го е страх да не го оберат, Лъжеца- да не го излъже някой...., а политика-да не му спечели някой друг изборите...

fallback