Снимка: архив, Reuters
fallback

Генерал Феликс Гедни, един от командващите на оглавяваната от САЩ коалиция за борба срещу "Ислямска държава", е заявил, че дипломатическите проблеми в последно време между САЩ и Турция не се отразяват на военните отношения, съобщва в."Джумхуриет".

Oще по темата

Генералът е посочил това в отговор на въпроси на журналисти на пресконференция вчера в Пентагона.

Запитан дали дипломатическите проблеми между Турция и САЩ са се отразили на връзките във военен план с Анкара и дали забелязва промяна по въпроса за използването на турската военно-въздушна база Инджирлик, генерал Гедни е отговорил отрицателно. "Не, не виждаме промяна в отношенията ни с нашите съюзници от Турция", е заявил генералът.

Той е подчертал, че Турция има важна роля във военната коалиция и е ценен съюзник от НАТО и важен регионален съюзник. Гедни е изтъкнал, че в професионалните отношения, в оперативен и тактически план не се забелязва промяна в отношенията с турската страна, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Zamir

преди 5 години

Abe ahmak, samo za edna bukva za ATATURK, 80 milyona hora iskame da umirame. Az nyamam nishto obshto s Kurana... No ti ako pishesh taka i prodaljavash ? Samolichno iskam da se zapoznaya s tebe brat mi .Prosti mi che pochnah " ahmak"

25

Manson

преди 5 години

Аз вика не обичам Турция, ама ааа и да не забравяме думите на бг .Мустафа Кемал *** ,регенератите кккк

24

БАЙ ТОШО

преди 5 години

До АнонименС опита за преврат американците само обръснха мустака на Ердоган,той пак поникна този път по гъст.Същото постигнаха и сега с тези финансови манипулации.Ердоган отвръща на удара.Колкото и нищожни да изглеждат тези мерки за сега те ще се разрастнат на всякаде.Тъй ,че времето работи в ущърб на бай Дончо.Едва ли ще си изкара целия мандат.След нова година може да го видим на подсадимата скамейка

fallback