Снимкa: Reuters, архив
fallback

Не е по силите на нито един американски президент да разруши лесно връзката с Европа – трябва да се появят много силни катаклизми и от двете страни на Океана. Това коментира президентът (1997 г. – 2002 г.) Петър Стоянов.

"Ако се върнем към изявлението на Хайко Маас (германският външен министър, който каза, че "май не можем да разчитаме на Америка”) и погледнем нещата от нашата европейска камбанария, то това е преждевременно изказване, нещата не са чак толкова трагични. Независимо от спорадичните изявления на Тръмп и той, и всички хора от екипа му са подчертавали връзката между Европа и Америка и ясната дефиниция на Русия – съперник, с който Америка трябва да се отнася много внимателно", категоричен беше той пред bTV.

Oще по темата

Според него по-важното в случая е, че „евролидерите е крайно време да се замислят върху по-важното – как стои цивилизационно ЕС и какво бъдеще има по-нататък”.

Петър Стоянов е на мнение, че "силата на Европа всъщност е в нейното разделение" и създаването на мегадържава на Стария континент всъщност би имало негативен ефект върху постиженията в региона, които към момента са резултат и на конкуренцията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

10

преди 5 години

Нито да убие кравата Пенка,нито да спре сделката на Гинка,евтаназията на овцете,нито да накара селските кметове-търтеи да свършат малко работа,а градските да крадат по-малко ...Не е вездесъщ!

11

кой?

преди 5 години

Единственият "президент", пял и свирил на китара, на живо Бийтълс на принц Чарлз. Няма думи, които да опишат физиономията на инцеста, но все пак изтрая до края на "Let it be".

10

Име

преди 5 години

цвилежът на джентъризма става все по-необуздан, фалцетен и комичен до сълзи... :-)))

fallback