Николас Мадуро. Снимка: архив, Reuters
fallback

Венецуелският президент Николас Мадуро призова армията да е готова след появили се в американските медии съобщения за това, че президентът на САЩ Доналд Тръмп е обмислял миналото лято възможността за инвазия във Венецуела, предаде Франс прес.

"Не можете да сваляте гарда и за една единствена секунда, защото ние ще защитаваме най-основното право, с което сме се сдобили през цялата ни история - това да живеем в мир", заяви Мадуро по време на военна церемония.

Мадуро се позовава на разпространена от телевизия Си Ен Ен информация от високопоставен служител на американското правителство, според когото Тръмп е намекнал пред съветниците си по външната политика през август 2017 г. за възможността за военна интервенция. Съветниците категорично отхвърлили идеята. Подобна била и реакцията на представители на южноамерикански държави, с които Тръмп я споделил.

Според Мадуро точно преди Тръмп да лансира идеята пред съветниците си, представители на венецуелската опозиция са посетили Белия дом.

"Дали е съвпадение? Не, не е!", заяви категорично венецуелският лидер, добавяйки, че информацията от медиите засилва убеждението му, че Вашингтон предвижда военно нападение срещу Венецуела с цел да сложи ръка върху петролните й залежи.

"Силова интервенция на САЩ никога няма да реши проблемите във Венецуела, никога! Нашите въоръжени сили обаче носят отговорността да бъдат готови да защитават държавната територия", подчерта Мадуро.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Граф

преди 5 години

какво си мислите че америка мисли за венозуенците че са гладни и иска да ги спаси те са гладни защото не са избрали лидер които ще е кукла на америка имат петрол но заради американски санкции не могат да продадат америка е гангстерска държава само иска да краде

48

Бае ви Прое

преди 5 години

Байко ви Мадурко- този ми е адаш,но не ми е другар.

47

Бае ви Прое

преди 5 години

Байко ви Мадурко- този ми е адаш,но не ми е другар.

fallback