Снимка: pixabay

Продукти:

400 г пресни печурки
4 супени лъжици балсамов оцет
1 супена лъжица соев сос
3 скилидки стрит чесън
1/2 чаена лъжичка мащерка, нарязана или сушена
сол и черен пипер на вкус
 
Приготвяне:
 
Почистете гъбите и ги нарежете на по-дебели парчета. В купа комбинирайте съставките за маринатата и поставете нарязаните гъби за 30 минути. Загрейте грила (може да ползвате и грил тиган), поставете маринованите гъби на дървени шишчета, които предварително сте накиснали във вода и запечете за около 2-3 минути за всяка страна.

Още рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase