Майк Помпео. Снимка: архив, Reuters
fallback

САЩ са решени да работят със Северна Корея за постигането на мир на Корейския полуостров, заяви пред севернокорейски представители в Пхенян американският държавен секретар Майк Помпео, цитиран от Ройтерс.

"Имам високи очаквания, че САЩ ще играят много голяма роля в постигането на мир на Корейския полуостров", заяви Ким Йон Чхол, бивш началник на разузнаването, който отговаря за междукорейските отношения.

Oще по темата

САЩ са "също толкова решени да работят с вас, за да постигнат точно това", заяви в отговор Помпео. "Бяхме противници в продължение на десетилетия. Сега се надяваме, че можем да работим заедно, за да решим този конфликт, да премахнем заплахите към света и да направим така, че вашата страна да има всички възможности, които вашият народ е заслужил", добави държавният секретар на САЩ по време на обяд със севернокорейския представител.

Служител на южнокорейското президентство заяви, че се очаква Помпео да се върне от Северна Корея с трима задържани американски граждани, както и с подробности за предстоящата среща на върха със севернокорейския лидер Ким Чен Ун, включително точната дата, пише БТА.

В средата на април Майк Помпео, който тогава беше номиниран, но все още не беше встъпил в длъжност като държавен секретар, се е срещнал със севернокорейския лидер Ким Чен Ун, което беше потвърдено и от президента Доналд Тръмп.

Русия разбира колко сериозни са новите заплахи в света, зад които прозират старите черти на нетърпимост и претенции за изключителност, и е готова за диалог по въпросите на сигурността, заяви също така Путин, цитиран от ТАСС.

"Ние помним трагедиите на двете световни войни, уроците на историята и те не ни позволяват да ослепеем. Зад новите заплахи прозират все същите уродливи черти - егоизмът и нетърпимостта, агресивният национализъм и претенциите за изключителност. Ние разбираме колко сериозни са тези заплахи", каза Путин.

Той посочи, че е важно всички страни, цялото човечество да осъзнае, че мирът е много крехък и неговата стабилност укрепва общият ни стремеж да се чуваме, да си доверяваме и да се уважаваме, заяви руският лидер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Не на наглостта!

преди 5 години

Ако някой се ужасява от траен мир на планетата това са САЩ. За какъв мир говори държава със стотици военни бази по цял свят, която е с най-голям военен бюджет и напада суверени държави без мандат на ООН!?

5

Анонимен

преди 5 години

"...САЩ ще работят за мир" - по-нелепо не може да звучи :)

4

Анонимен

преди 5 години

Ха-ха-ха-ха.........краварията и "мир".................това си е чист оксиморон!!! тия не разбраха ли, че глупаците отпреди 30 години ВЕЧЕ СЕ ОТРЕЗВИХА И НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ВИ ПОВЯРВАТ!

fallback