Снимка: Reuters
fallback

Правителството на президента на САЩ Доналд Тръмп е на път да одобри продажбата на Саудитска Арабия на артилерия за над 1,3 милиарда долара, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Държавният департамент съобщи, че Конгресът е бил уведомен от администрацията на Тръмп за намерението й да одобри сделката. Законодателите ще имат срок от 30 дни да се опитат да спрат продажбата, отбелязва АП.
ТАСС посочва, че става въпрос за самоходни гаубици. Саудитска Арабия е поискала от Съединените щати 180 броя 155-милиметрови оръдия от този вид на обща стойност 1,31 милиарда долара.

Продажбата на тези гаубици няма да промени военния баланс в Близкия изток, увери Пентагонът, цитиран от БТА.
АП отбелязва, че САЩ са договорили продажбата на оръжия за над 2,3 милиарда долара на Саудитска Арабия, откакто престолонаследникът, принц Мохамед бин Салман, пристигна в Съединените щати миналия месец.

По-рано САЩ изразиха безпокойство от големите цивилни загуби, причинявани от оглавяваната от Саудитска Арабия сунитска коалиция срещу шиитските бунтовници в Йемен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

ЯВНО

преди 6 години

САЩ губи позиции по всички Фронтове .Следващата сделка ще е за Реловери Колт .Но те са си виновни след като Подкрепиха и Въоръжиха ИДИЛ .Тук става въпрос за Морал .

17

Анонимен

преди 6 години

До ЛибералистУспя да вмъкнеш Русия! Абе, хайванино, тук и дума нямаше за Русия! И колко ще ти дадат за тази дриssня?На Разпети Петък е голям грях да вършиш гадости, като Юда ден преди това!

16

ЕМ

преди 6 години

До Анонимен 11: Те че са кравари, кравари са. При това много добри - на второ място в света (на първо е Израел). Но освен това са и луноходци, и къмпютърджии, и гугловци, и фейсбуковци, и джипиесовци... А и хубави ябълки имат - айпад, айфон, айуатч... И от 10 водщи ВУЗа в света 9 са техни. Но всеки цени това, от което разбира. А твоите крави колко млеко дават?

fallback