Снимка: архив Reuters
fallback

Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи днес в социална мрежа, че е разговарял по телефона с китайския президент Си Цзинпин за Северна Корея, предаде Ройтерс.

"Китайският президент Си Цзинпин и аз говорихме дълго за срещата с Ким Чен Ун от Северна Корея. Президентът Си ми каза, че оценява високо това, че САЩ работят за решаването на проблема дипломатически вместо да отидат към застрашителна алтернатива. Китай продължава да бъде полезен!", написа в Twitter Тръмп, предава БТА.

Също днес Белият дом оповести, че Тръмп е обсъдил по телефона с френския президент Еманюел Макрон Северна Корея и новите американски вносни мита върху металите.

Oще по темата

Припомняме ви, че Доналд Тръмп прие поканата на севернокорейския лидер Ким Чен Ун за безпрецедентна среща на върха, за да обсъдят бъдещето на ракетно-ядрената програма на изправения пред доста проблеми режим в Северна Корея.

Ако срещата действително се състои, тя ще бъде първата между двете страни. Пхенян отдавна се стремеше към такава среща на върха със САЩ, която да отразява притежавания от него според режима статут на регионална военна сила.

През 2000 г. Бил Клинтън беше близо до среща с бащата на Ким Чен Ун - Ким Чен Ир, но до края на управлението на бившия американски президент през януари 2001 г. така и не бяха постигнати необходимите договорености.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 6 години

Докато Тръмп сипеше гневни закани в туитър Ким правеше ракети.Сега когато може да удари САЩ вече е спокоен.Затоплянето на отношенията между двете Кореи притеснява САЩ.Ким не иска да преговаря с терористи.Но САЩ отново искат да се намесят и да бъдат фактор в полуострова.На Ким му дреме за Тръмп и САЩ,той иска да обедини двата народа на Корея.Всичко останало е евтина пропаганда.

12

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 10"Тръмп ще се среща с комунисти."Ами какво да прави? Свикна в САЩ да набива манерките на комунистите(демократи) и сега Ким е наред. И на вашия Путин, зелените му човечета опраска. Халифата опука. Всичко по реда си.

11

Анонимен

преди 6 години

"Пхенян отдавна се стремеше към такава среща на върха със САЩ,"А престанете с лъжите си!!! СКорея отбягваше такива срещи като дявол от тамян. И ако не беше Тръмп да му свие сърмите на Рокет Ман, и да го накара да клекне, това нямаше да случи.

fallback