Снимка: архив Reuters
fallback

През 2017 г. американското правителство е похарчило най-високата в историята си сума, предназначена за справяне с последиците от природни бедствия, предава AFP.

Oще по темата

Поредицата пожари и урагани са нанесли щети, които са увеличили до 306 милиарда долара отделената сума за справяне с бедствията и авариите. Това е най-високият подобен бюджет в историята на страната.

16 от тези бедствия са свързани с щети, надхвърлящи 1 милиард долара.

През 2017 г. пожарите, опустошили голяма част от Калифорния, са предизвикали щети за 18 милиарда долара, ураганът Харви, опустошил Тексас - щети за 125 милиарда долара, а ураганът Мария, бушувал в Пуерто Рико - щети за 90 милиарда долара.

Предишният такъв рекорд бе от 2005 г., когато ураганите Катрина, Уилма и Рита нанесоха огромни щети и допринесоха бюджета за справяне с природните бедствие да достигне 215 милиарда долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

сащ суперсила ,хаха

преди 6 години

Харпа на Владимир им разказва играта ,ама нема накъде. Тъй ще да е и за напред. Уплашиха се от Ким ,там има Апо.

8

У НАЗЕ е страшно

преди 6 години

У нас BUlgaria /ограбвана през СОфия/град до Витоша/ щетите от въвеждането на визи за граждани на СССР след 1999 година са за над 700 000 000 000$.Нанесените загуби са невъстановими// става въпрос за частни инвестиции вкл в жилища

7

Анонимен

преди 6 години

Те си ги печатат тези долари като вестници, могат да си раздават вътрешно колкото си искат и да имат още...

fallback