Снимка: visualhunt.com
fallback

Причината за пожара в Ню Йорк, обхванал жилищна сграда в града и отнел живота на 12 души, сред които и 4 деца, вероятно е игра на 3-годишно дете с готварска печка, по данни на пожарната, предава AFP, цитира "Фокус".

Oще по темата
"Открихме, че огънят е започнал в кухнята на първи етаж. Започнат е от малко момче, играло си с печката", съобщава представителят на нюйоркската пожарна Даниел Нигро. 

"Пожарът избухва, майката първоначално не разбира за него, но скоро чува писъците на детето", допълва той.

Пожарът избухна около 19:00 ч. в четвъртък в жилищна сграда. Освен загиналите, пострадали са седем души.

В гасенето се включиха повече от 160 пожарникари. Пожарът е започнал от първия етаж и бързо се разпространил. Хората, които са останали без дом, са настанени в близкото училище, а Червеният кръст им е осигурил вещи от първа необходимост.

Кметът на Ню Йорк Бил де Бласио определи случилото се като "ужасен трагичен инцидент".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 6 години

Как един смислен коментар няма в тоя вестник. Там печките са всичките на газ. Газта се ползва и за готвене и за отопление. Един пък отдолу писал че били на твърдо гориво :)Шемети...

4

Принципно

преди 6 години

И сега ако се опитате да прецените - и там са около 80 процента &ебилите.... Имало навик да си играе с печка на газ?????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

3

Анонимен

преди 6 години

Винаги имайте пожарогасители и противопжарни датчици инсталирани във всички стаи. може да ви се струва ненужно, но в случай на пожар, дори 2 минути са предимство и могат да спасят живота ви. За живеещите до макс. 3ти етаж, има сгъваеми аварийни стълби, които се пускат от прозореца. Събират се в една чанта и струват не повече от 200/300 лв. Дори и едно аварийно въже, би свършило работа.

fallback