Снимка: Reuters
fallback

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че неговият американски колега Доналд Тръмп е трябвало да му се обади, преди да обяви Ерусалим за столица на Израел, пише "Hurriyet".

"Няма причина да няма среща с Тръмп. От самото начало чакахме от него да ми се обади преди да обяви решението си, защото съм председател на Организацията за ислямско сътрудничество", заяви Ердоган.

"Турция е от страните, към които трябваше да се направи допитване по въпроса. Вярвам, че тази грешка нямаше да се допусне, ако Тръмп се бе консултирал с нас", допълни той.

На 6 декември Тръмп призна Ерусалим за столица на Израел въпреки международната съпротива, предизвиквайки остра реакция в мюсюлманския свят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

119

Анонимен

преди 6 години

Гордостта и манията за величие,измамата,клевета,заплахата и манипулацията са беззакония, характерни за управляваните от дявола диктатори-масови убийци-врагове на човечеството! И кой е Ердоган че да се меси във вътрешните работи на две чужди правови и суверенни държави като Израел и САЩ и да клевети с лъжи,заплашва дори Божия избран народ Израел за законното му право над еврейската земя и столица Ерусалим.Израел слуша само Бог и Тръмп потвърди истината за Израел според Божията воля и правото

118

анонимен

преди 6 години

Ердоган Султан да не се прости с 1/3 от територията си...........за сметка на независим Кюрдистан!

117

anonymous

преди 6 години

Кюрдите могат да бъдат активирани всеки момент................така че диктаторчето Ердоган да внимава в картинката!

fallback