Снимка: Reuters, архив
fallback

Екипът на специалния следовател Робърт Мълър - бивш шеф на ФБР, е похарчил 3,2 млн. долара за първите месеци от разследването си на руската намеса в президентските избори в САЩ и предполагаемото съучастие на приближени на президента Доналд Тръмп, предаде БТА като се позова на Асошиейтед прес.

Oще по темата

Сумата на тези разходи става ясна от копие от доклад на Мълър, получен от АП. От документа личи, че 1,7 млн. долара от тази сума са за заплати и добавки към тях.

Още 223 000 долара са похарчени за командировки на разследващия екип.

Освен това министерството на правосъдието е похарчило още 3,5 млн. долара като помощ за разследването. Така цялото разследване до момента струва на данъкоплатците 6,7 млн. долара.

Докладът се отнася за периода от 17 май - датата на назначаването на Мълър, до 30 септември - краят на федералната фискална година.

До момента Мълър е предявил обвинения в резултат на разследването срещу четирима души.

Сред тях са бившият шеф на предизборната кампания на Тръмп Пол Манафорт и бившият президентски съветник по националната сигурност Майкъл Флин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

ognyanz

преди 6 години

До 14: Г'лупости на търкалета. Ако САЩ можеха да унищожат Русия, нямаше да чакат резултатите от някакво разследване. От колко години САЩ имат военен контингент в Афганистан, а с едни талибани не могат да се справят. Това разследване си е за тяхна вътрешна употреба. Демократите още не могат да преживеят загубата Хилари Клинтън на изборите от Тръмп. Трябва им време.

18

Анонимен

преди 6 години

Е, добре де, ....! Пак звучи противно, като Driscoll!

17

Анонимен

преди 6 години

Ама и фамилия - ***-орт!Накъсо - имали пари повече от акъла си, дали ги за глупоstи!

fallback