Снимка: БТА
fallback

Директорът на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ Майк Помпейо потвърди днес обвиненията за руска намеса в американската предизборна кампания миналата година въпреки новите опровержения на Владимир Путин, повторени от президента Доналд Тръмп, предаде Франс прес.

Директорът поддържа, както винаги е правил, заключенията в доклада на разузнаването от януари 2017 г. за руска намеса в американските президентски избори, гласи комюнике на ЦРУ, дадено на телевизия Си Ен Ен часове след изявленията на Тръмп, който изрази съгласие с руския си колега. "Заключенията на разузнавателните служби за намеса на Русия не са се променили", се казва в комюникето, публикувано от телевизията и цитирано от БТА.

Тръмп говори днес пространно за опроверженията, направени от Путин на тези обвинения и каза след срещата им във Виетнам, че му вярва, напомня АФП.

Изявленията на Тръмп разгневиха депутати от Демократическата партия. Конгресменът Адам Шиф каза, че "президентът не може да заблуди никого. Той знае, че руснаците са се намесили. Той знае, че е спечелил на ръба на бръснача и че е загубил по брой на подадените за него гласове", добави Шиф.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

пенко

преди 6 години

ЕВРЕИТЕ С КЛИНТЪНКАТА ЗАГУБИХА И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ГУБЯТ КОНТРОЛ ! КОНТРОЛЪТ ОТИДЕ ПРИ НАСЛЕДНИЦИТЕ НА УБИЙЦИТЕ НА 100 МИЛ. МЕСТНИ ЖИТЕЛИ ! ВСЕ ОЩЕ ЦИО..НИСТКАТА ЗМИЯ МЪРДА И ИСКА ДА ЗАХАПЕ И ДА СЕ ИЗМЪКНЕ ...И ПАК ДА ВЛАСТВА/ АКО МОЖЕ НАД СВЕТА / ! ЦАР ИРОД Е ЧИСТ РИМЛЯНИН !!!

62

i'm

преди 6 години

Кой лъже? ЦРУ или Путин! Все ми се струва, че ЦРУ са по-големите лъжци.

61

Анонимен

преди 6 години

Това с руската намеса е като Йети - всеки говори за него, но никакви доказателства и факти не слага на масата... Купуването на рекламни места в социалните мрежи за някакви смешни пари според американските стандарти просто не е сериозно и смешно!

fallback