Снимка: Reuters
fallback

Руският президент Владимир Путин и американският му колега Доналд Тръмп си размениха комплименти пред медиите. Това стана след като двамата разговаряха в кулоарите на срещата на върха на организацията Азиатско-тихоокеанско икономическо сътрудничество (АТИС) в Дананг, Виетнам, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

След края на срещата на върха на АТИС журналист зададе на Путин въпрос дали е изпитал лично навика на президента на САЩ за силно ръкостискане. Руският президент отвърна, че не познава навиците на Тръмп и двамата не се познават добре.

"Но президентът на САЩ се държи изключително коректно и доброжелателно", каза руският държавен глава, определяйки диалога с американския си колега като нормален.

Oще по темата

Тръмп е "възпитан човек, приятен в общуването и при съвместна работа", добави Путин. "За съжаление, имаме малко време, засега не успяваме да поговорим по-подробно за целия комплекс от нашите отношения, а има какво да се обсъди - и в сферата на сигурността, и в сферата на икономическите взаимодействия, които днес са практически нулеви", каза още той.

Тръмп пък обясни пред медиите, че руският президент Путин отново му заявил, че не се е намесвал в президентските избори в САЩ миналата година. "Той ми каза, че изобщо не се е намесвал в нашите избори", увери американският президент, цитиран от Франс прес.

"Всеки път, когато ме види, той ми казва: "Не съм направил това" и аз наистина му вярвам", добави Тръмп.
Той обясни, че двамата са разговаряли с прекъсвания по време на кръглата маса.

"Изглежда изпитваме много добри чувства един към друг и добри взаимоотношения, като се има предвид, че не се познаваме добре", каза Тръмп, добавяйки, че той и Путин са имали два-три кратки разговора.

Путин пък обясни, че трябва да се намери възможност за провеждане на руско-американски преговори, включително на равнище президенти

"Русия е готова да обърне нова страница и да развива приятелски отношения със САЩ, но трябва да се решат старите проблеми в областта на сигурността, включително за договорите за ограничаване на стратегическите нападателни оръжия (СТАРТ) и за ракетите със среден и малък обсег“, каза още Путин.

В същото време руският президент определи действията на САЩ срещу руски медии като посегателство над свободата на словото и заяви, че отговорът на Москва ще бъде огледален.

Руският президент заяви, че едва вчера е научил за съобщенията за предполагаеми връзки на негови роднини с администрацията на САЩ и ги определи като "бълнуване", съобщи ТАСС.

Предполагаемата връзка между бившия ръководител на предизборната кампания на Доналд Тръмп Пол Манафорт и Москва е измислена от противниците на президента на САЩ, за да му навреди, заяви Путин, цитиран от Ройтерс.

По-рано двамата президенти излязоха със съвместно изявление, в което потвърждават решимостта си да нанасят удари по групировката "Ислямска държава".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

невидим

преди 6 години

До до АнонименАмерика е грешка и скоро ще се убедите .

49

Анонимен

преди 6 години

Интересно, Путин и Ким Корейски имат диаметрално противоположни мнения за Тръмп. Явно, единия от тях лъже а нашите русофили ръкопляскат и на двамата.

48

Анонимен

преди 6 години

За профанизацията на 51 мощно профанизирано ура ;)-

fallback