Снимка: Reuters
fallback

Президентът на САЩ Доналд Тръмп представи план за данъчна реформа, който предвижда "най-голямото намаляване на данъци в историята на страната".

Държавният глава предлага намаляване на корпоративния данък на 20 процента от сегашните 35, в опит да направи американските компании по-конкурентни, информира ДПА, цитирана от БТА.

"Американските работници и американските компании могат да надминат своите чуждестранни конкуренти и да започнат да печелят отново", каза Тръмп докато представяше своето предложение за цялостна данъчна реформа. С нея ще се намали и подоходният данък и ще се опрости данъчният кодекс.

Oще по темата

US-президентът обясни, че иска да намали данъците за средната класа и да направи системата по-справедлива и по-опростена, така че американците да трябва да попълнят само един лист хартия.

Тръмп предлага и да се премахне сегашната седемстепенна скала за подоходния данък от 10 до 39,6 процента и да се въведе тристепенна скала от 12, 25 и 35 процента.

Конгресът също така ще има право да повиши данъците на най-богатите американци.

Според американския президент новата система ще "върне обратно работните места и богатството, които напуснаха нашата страна".

Реформата на данъчната система бе сред водещите предизборни обещания на Тръмп и републиканските му съюзници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Тръмп

преди 6 години

Мисля да направя най-голямото облекчение в историята на САЩ, за мен и моите приятели милиардери. От къде ще вземем пари да запълним дупката в бюджета? - разбира се от бедните, доходите им стават все по-ниски така, че справедливо е да им увеличим % който трябва да платят и то само с 2 пункта... първата година.Намаляването на корпоративния данък естествено няма да направи икономиката ни по-конкурентна защото той е върху печалбата и просто ще направи по-богати нас - умните, че и красиви.

9

д-р Дрегер

преди 6 години

Статията лекинко така противоречи на заглавието.От числата става ясно че сваля данъците на акулите и вдига данъците върху най-ниските доходи. Общо данъчната тежест върху икономиката ще се вдигне.

8

Ало

преди 6 години

Ало ,казва се Президент Тръмп!Верче напни мозъчето малко де!

fallback