Снимка: Reuters
fallback

Властите във Флорида отправиха необичайно предупреждение към жителите на американския щат - да не стрелят по урагана Ирма, предаде БТА като цитира Асошиейтед прес.

"Не стреляйте с оръжия по Ирма. Няма да я накарате да се обърне и ще има много опасни странични ефекти", написа в "Туитър" службата на шерифа на окръг Паско.

Oще по темата
Шерифската служба, намираща се в района на Тампа Бей, отправи този призив, след като двама мъже от Флорида създадоха събитие, в което хората се приканват да стрелят по бурята.

"Нека покажем на Ирма, че ние стреляме първи", се казва в поканата за събитието.

Макар че вероятно е шега, 80 000 души отбелязаха, че ще отидат или че имат интерес към него.

Ураганът Ирма достигна архипелага Флорида Кийс в най-южната част на американския щат Флорида с максимална скорост на вятъра 215 км/ч, предадоха световните агенции.

Бурята, която се засили през нощта до четвърта категория ураган, се придвижва бавно към западния бряг на континентална Флорида с 15 км/ч.

Прогнозите са, че Ирма ще отслабне, но ще остане силен ураган, докато преминава през архипелага към югозападната част на полуострова и след това през неговия западен бряг.

Нивото на водата ще се повиши значително, докато Ирма преминава през Флорида и може да увреди тежко крайбрежните зони, предупреди щатският губернатор Рик Скот.

Скот каза днес по телевизия "Фокс нюз", че е особено разтревожен за западния бряг на Флорида, който гледа към Мексиканския залив и е сериозно засегнат от Ирма.

В "Туитър" метеорологичният център "Кий уест" съветва хората да не си свалят обувките от краката и да си сложат каски, ако имат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Lea

преди 6 години

Не, статията не е зле преведена. Преди да осъждате нечий труд, потърсете малко, а не се оставяйте в сянката на невежеството. Преди дни човек съобщава, че иска да Стреля по урагана. Да, обаче много взимат думите му за фикс идея. П.П. Има разлика между "shoot" без предлог и "shoot at" ;)

37

Анонимен

преди 6 години

"Не стреляйте по Ирма". Хм... Вярно, че гугъл-преводач е по-евтин от квалифициран и адекватен редактор, ама понякога стават сакатлъци. Камелия, shoot означава както стрелям, така и снимам, мойто момиче. Ако го знаеше, можеше да схванеш смисъла на новината. И да не излагаш себе си и сайта. Ако това за вас има значение, де.

36

Анонимен

преди 6 години

ИРМА Е КАТО КИМ ЧЕН УННИЩО НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ СРЕЩУ ТЯХ.

fallback