Снимка: Reuters

Поне 25 души са загинали в следствие на урагана "Харви“, 17 се намират в неизвестност, предава Reuters.

Oт агенцията напомнят, че 32 хил. жители на Тексас бяха принудени да потърсят убежище, след като районът бе ударен от природното бедствие. В сряда циклонът премина в съседния щат Луизиана, като според властите "най-лошото все още не е приключило".

Още по темата

Управата на окръг Харис, в който се намира тежко пострадалият от наводненията град Хюстън, каза, че трябва да бъде направена аутопсия на още осем човека, за да се види дали тяхната смърт е свързана с бурята.

Властите казаха, че придошлите води са преобърнали две цистерни за съхраняване на нефт в южната част на щата Тексас, при което са се разлели над 110 000 литра суров петрол.

Бреговата охрана на САЩ заяви, че пристанищата на Хюстън, Галвестън, Тексас и Фрийпорт са отново отворени с ограничения за движението на плавателни съдове, след като бяха затворени заради "Харви".

По оценка на "Мудис аналитикс" икономическите вреди от Харви в югоизточната част на Тексас са на стойност между 51 и 75 милиарда долара, което прави бурята една от най-скъпоструващите в историята на САЩ.

Според анализ на Ройтерс при наводненията е пострадало имущество за най-малко 23 милиарда долара само в части на окръзите Харис и Галвестън.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase