Снимка: архив, Reuters
fallback

Северна Корея е изстреляла нова балистична ракета, която може да падне в изключителната икономическа зона на Япония, пише британския вестник Daily Express. Това се случва на фона на все по-голямата ескалация на напрежението със САЩ.

Oще по темата

Неидентифицираната ракета е била изстреляна от място, разположено близо до границата с Китай в 9. 40 ч. местно време, пише "Фокус". 

Все още не се знае дали тази ракета е толкова мощна, колкото беше последната изсреляна ракета, която се издигна на височина пет пъти по-голяма от Международната космическа станция.
 
Командването на американските сили в Тихия океан потвърди, че Северна Корея е изстреляла ракета със среден обсег. Ракетата е паднала в Японско море и не представлява заплаха за Северна Америка, предаде ТАСС.
 
Ракетата е с наземно базиране и САЩ са я проследили в продължение на 37 минути, преди тя да падне в Японско море, предаде Ройтерс

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Анонимен

преди 6 години

Чъки, ами ако човека е евроатлант като тебе и в къщи го чака мъж, също като тебе, ти с кой си бил? ;)))

42

Анонимен

преди 6 години

Заглавието е объркано - ракетата е изстреляна не въпреки напрежението, а заради него. А напрежението кой го създава не е много ясно де ;)))В крайна сметка не севернокорейците имат авионосна група до САЩ...

41

Starija hush

преди 6 години

Sarbat gi kokalite

fallback