Снимка: архив, Reuters
fallback


Антъни Сандърс, 27-годишен рецидивист, беше арестуван в сряда и вчера му бяха повдигнати обвинения за притежаване на оръжие.

Полицията съобщи, че на 6 юни мъжът занесъл пистолета в дома, където се разиграла драмата. След като прекарал нощта в къщата, където се намирали пет деца, Сандърс излязъл, оставяйки оръжието си.

Момченце на две години взело пистолета и гръмнало в главата братовчедка си Хармъни Уорфийлд, на 7 години.

Подобни абсурдни нещастни случаи, илюстриращи опасността от разпространяване на огнестрелни оръжия, не са редки в Америка, отбелязва агенцията.

През 2014 г. двегодишно дете застреля майка си в магазин в Айдахо, хващайки пистолета, който тя носела в чантата си. Този случай шокира американското обществено мнение, но не доведе до затягане на законодателството за огнестрелните оръжия. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Димитров

преди 6 години

При абсолютно свободен достъп на оръжие с САЩ на 100 000 души има 4 убийстваВ Русия при забрана за свободен достъп на оръжие са 9При България 2 ЕТО НЕЩО ПО КОЕТО СМЕ СИ ПО ДОБРЕ

26

Plamen

преди 6 години

До АнонименКакво общо има тук продажбата на оръжия ?!? Те въобще не трябва да са в полезрението на деца ! Както са взели пистолет, така могат и с нож да го направят .Ще забраняваме и ножовете ли ? Колкото повече хора имат оръжие за защита, толкова по-малко престъпления ще има както и почти никаква нужда от безполезната и без това полиция. И затова е цялата дандания ;)

25

ор

преди 6 години

До читателЗа противниците на притежаването на оръжие ще цитирам Томас Пейн"Оръжията обезкуражават и изпълват със страх нашественика и грабителя,и запазват както реда в света,така и имуществото..Биха настъпили ужасни злини,ако спазващите закона бъдат лишени от използването им."Ето защо *** са против свободното притежание на оръжие от хора които спазват закона.

fallback