Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters
fallback

Специалният прокурор Робърт Мълър, който бе натоварен с делото за руска намеса в президентските избори в САЩ през 2016 година, е започнал разследване дали президентът Доналд Тръмп е възпрепятствал правосъдието, пише в. "Вашингтон пост", позовавайки се на източници.

Следователите, работещи под ръководството на Мълър, откакто той бе назначен от министерството на правосъдието през май, организират разговори с ключови служители от разузнаването, пише изданието, позовавайки се на петима източници.

Бившият директор на ФБР Джеймс Коми, който бе уволнен от Тръмп на 9 май, миналата седмица заяви пред комисия на Сената, че според него отстраняването му е било опит за намеса във федералното разследване за намеса на Русия в изборите и връзките на бившия съветник по националната сигурност на Белия дом Майкъл Флин.

Източниците на изданието посочват трима висши ръководители на разузнавателните служби, които са се съгласили да говорят със следователите - Даниъл Коутс, директор на националното разузнаване; Майк Роджърс, ръководител на Агенцията за национална сигурност (АНС) и бившият заместник-директор на АНС Ричард Леджът.

Разследването за възпрепятстване на правосъдието е започнало дни след уволнението на Коми, посочва "Вашингтон пост".

Правният екип на Тръмп бързо отхвърли публикацията, информира Ройтерс.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Гост+

преди 6 години

До 7: При положениеч, че олигархията дърпа всички конци в УСА, защо да не разследват президента си, който не им танцува по свирката. Това не е признак за демокрация - напротив. Ако няма мотив за разследване и импийджмънт, направо си го отстрелват - Кенеди

7

смешници

преди 6 години

Винаги ми е смешно, като чета коментари --от руското посолство---как САЩ това, Тръмп онова--но никога не се обръща внимание,че САЩ разследва президента си----Нека да ми покажат случай , някой в Русия да е разследвал Путин или Медведев! Най-вероятно защото те са непогрешими. И нищо не се е променило от времето на СССР. От това време е и БГ комунистически лозунг-цитат: "който не е видял Сибир, той не е видял СССР"!Това е положението, не може да се спре ходът на историята!

6

ОФ

преди 6 години

Чернова:Свидетели сме на люта битка м/у глобалния предиктор (ГП) и държавния елит (ДЕ ) на Пиндостан. ГП излиза от проекта нов св ред, а ДЕ държи на него и на своята лидираща роля;ГП изнася центровете за управление извън нагло-саксонския свят;ГП назначи бай Дончо, а ДЕ със страшна сила се бори срещу него;ДЕ на Пиндостан е обречен на провал.

fallback