Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Специалният прокурор Робърт Мълър, който бе натоварен с делото за руска намеса в президентските избори в САЩ през 2016 година, е започнал разследване дали президентът Доналд Тръмп е възпрепятствал правосъдието, пише в. "Вашингтон пост", позовавайки се на източници.

Следователите, работещи под ръководството на Мълър, откакто той бе назначен от министерството на правосъдието през май, организират разговори с ключови служители от разузнаването, пише изданието, позовавайки се на петима източници.

Бившият директор на ФБР Джеймс Коми, който бе уволнен от Тръмп на 9 май, миналата седмица заяви пред комисия на Сената, че според него отстраняването му е било опит за намеса във федералното разследване за намеса на Русия в изборите и връзките на бившия съветник по националната сигурност на Белия дом Майкъл Флин.

Източниците на изданието посочват трима висши ръководители на разузнавателните служби, които са се съгласили да говорят със следователите - Даниъл Коутс, директор на националното разузнаване; Майк Роджърс, ръководител на Агенцията за национална сигурност (АНС) и бившият заместник-директор на АНС Ричард Леджът.

Разследването за възпрепятстване на правосъдието е започнало дни след уволнението на Коми, посочва "Вашингтон пост".

Правният екип на Тръмп бързо отхвърли публикацията, информира Ройтерс.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase