Снимка: Reuters, архив
fallback

Мъж уби с нож двама пътници във влак в американския град Портланд, които му направили забележка, защото тормозил две млади жени, изглеждащи като мюсюлманки, съобщи полицията на щата Орегон, цитирана от Ройтерс и ДПА.

Нападението е станало в петък следобед, часове преди началото на свещения за мюсюлманите месец рамазан.

Извършителят, 35-годишен осъждан престъпник на име Джеръми Крисчън, родом от Портланд.

Той започнал да крещи и да отправя етнически и религиозни обиди към двете жени във влака, едната от които била забулена.

Трима мъже се намесили и били намушкани от Крисчън.

Единият е загинал на място, вторият е починал от раните си по-късно в болница, а третият има сериозни наранявания, но е без опасност за живота, съобщи полицията.

На нападателя са повдигнати обвинения в две убийства, опит за убийство, отправяне на заплахи и незаконно притежаване на оръжие./БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 6 години

Там ще си получи заслуженото, защото за всяко деяние ще му сложат присъда и накрая ще се получи една хубава цифра за престой в затвора, а не като тук.

37

ще го усъдят този

преди 6 години

А във България НАГЛИТЕ рязаха пръсти,уши,ръце,хванаха ги от 11 човека усъдиха 3ма,като само двама от тях за по дълго,лежаха на лек режим и сега ще ги пуснат доста преди да им изтечат присъдите а са виновни за 12 човека и спечелиха мнооого милиони.

36

GGMU

преди 6 години

До Ахмед АлиТи май не си се разхождал много много в България, да не говоря за по-крайните квартали на София?! Мини през Овча Купел, Люлин или примерно Обеля и го кажи това на глас, да видиш колко са "страхливи" или си поредната онлайн мишка, която си избива комплексите по сайтовете : ))

fallback